Buchetul de mireasa, obligatoriu pentur orice mireasa.

Cum îţi alegi buchetul de mireasă

Autor: Erika Chivu
Citiţi şi

Alb, roşu sau roz? Cale, trandafiri sau combinaţii? Rotund sau subţire şi lung? Sunt doar câteva dintre alegerile pe care trebuie să le faci când îţi cauţi un buchet de mireasă.

Toate florile sunt frumoase şi în orice catalog te-ai uita toate buchetele îţi iau ochii. Nu e de mirare că miresele se cam împotmolesc la această alegere. Ca să-ţi facem decizia mai uşoară te învăţăm cum să alegi buchetul de mireasă în funcţie de silueta ta şi croiala rochiei.

Buchete de mireasă moderne


Pe lângă buchetul clasic, format din flori prinse cu o panglică, miresele moderne au la dispoziţie şi alte opţiuni. Ca să ai mâinile libere poţi să alegi buchetul sferă, care este exact ce spune numele: o sferă de flori, fără codiţe, care se agaţă de o panglică. Îl poţi ţine în mână sau legat de încheietură.


Mai modern este buchetul-gentuţă, format din florile dorite de tine care se aşează într-o poşetă albă de mireasă. Iar dacă nunta are loc în aer liber sau într-un cadru rustic poţi să înlocuieşti acea poşetă cu un coşuleţ din nuiele. Florile aşezate în cosulet au un aer rustic şi aduc multă prospeţime în ţinuta ta, mai ales dacă alegi flori de câmp.

Buchetul de mireasă în funcţie de croiala rochiei

 
Dacă vrei totuşi să rămâi la o variantă clasică, alege-ţi buchetul în funcţie de forma siluetei tale şi de croiala rochiei de mireasă.


Buchetul rotund, format din multe flori cu tulpinile prinse într-o panglică, este cel mai des folosit pentru că se potriveşte multor tipuri de rochii: de prinţesă, sirenă, dreaptă, cu talie înalta, în formă de A. Dacă ai accesorii fine şi o rochie simplă poţi să prinzi şi o broşă de panglica buchetului, pentru un plus de stil. La fel de versatil este buchetul cu forma ovală, care se potriveşte oricărei rochii.


Buchetul cascadă, format din flori care „curg” pe mâna miresei, se potriveşte rochiilor care urmează linia corpului, cum sunt cele de sirenă sau în forma literei A.


La aceleaşi tipuri de rochii mai poţi asorta flori cu tulpina lungă, care se poartă pe un braţ sau buchete rotunde, dar din flori puţine, tip „microfon”.

 

Citeşte în pagina următoare cum să-ţi alegi buchetul de mireasă în funcţie de siluetă!

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
Taguri:buchet mireasa flori mireasa alegere buchet mireasa

Vizualizari: 7376

COMENTARII

0

    Nu sunt comentarii

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta