Află care sunt tendinţele în materie de costume de mire

Cum să îţi alegi costumul de mire

Citiţi şi

unica.ro s-a documentat temeinic şi a aflat pentru tine care sunt ultimele trenduri în materie de costume de mire. Lectură plăcută!

Ziua cea mare se apropie. Emoţii, temeri, clipe de fericire, planuri şi vise, un carusel halucinant de stări contradictorii v-a cuprins fără drept de apel. Chiar dacă în aceste momente logodnica ta solicită sprijin şi mult ajutor (miresele sunt fiinţe deosebite!) şi tu, dragă mire, eşti important.

 

Costumul de mire, de la A la Z

Înainte de toate, indiferent de tendinţe sau sfaturile altora, costumul trebuie să îţi placă ţie. Probabil că viitoarea ta soţie te-a bombardat deja cu „subtile” sugestii de care vei ţine cont , însă nu uita că cel care hotărăşte eşti tu! Aşadar, să parcurgem împreună ghidul vestimentar special creat pentru gineri!

 

Sacoul

Când alegi un costum este imperios necesar să fie unul adecvat constituţiei şi corpului tău. Dacă nu te încadrezi în dimensiunile standard, ideale sunt atelierele de croitorie ori casele de modă ce realizează ţinute customizate. Aşa te vei asigura de succesul croielii şi vei achiziţiona un costum ce se pretează perfect anatomiei corpului tău.

Un sacou bine croit promite nu doar un look reuşit, ci şi o excelentă libertate de mişcare şi o stare de bine atunci când îl porţi. Recomandate sunt piesele închise într-un nasture, maxim două, cu trei buzunare frontale (unul sus şi două jos) şi deschidere pe spate fie centrală, fie laterală.

De asemenea, trendurile dictează pentru costumele de miri revere sofisticate, fie realizate dintr-un material preţios, diferit de cel din care este realizat costumul, fie mai pronunţate  (mai late, mai înguste ori cu o tăietură deosebită). 

 

Sfat:

Lungimea mânecii sacoului trebuie să lase la vedere 1 cm din cămaşă şi butoni!

Dacă silueta îţi permite, mergi pe un sacou cambrat! De efect!

 

Pantalonii

În ceea ce priveşte pantalonii, mizează pe un model cu un croi simplu, drept, fără pense sau alte artificii vestimentare (nici pantalonii slim&sleek nu se mai poartă!). Materialul pantalonilor, implicit al întreg costumului, trebuie să fie unul de calitate, dintr-un material natural, de top, fără inserţii sintetice. 

Atenţie! Atunci când îi îmbraci, pantalonii ideali cad cu 1 cm deasupra tocului pantofului!

 

Cămaşa

Modelul de cămaşă perfect se alege după câteva criterii: constituţie, forma gâtului, culoare, croială. În concluzie, bărbaţii cu gât lung sunt sfătuiţi de specialişti să opteze pentru gulere înalte, impunătoare, sofisticate şi groase, iar cei cu gâtul scurt pentru gulere tot înalte, însă subţiri. Culoarea cămăşii variază în funcţie de culoarea costumului, iar butonii sunt un must: conferă eleganţă şi rafinament.

 

Foto: Shutterstock

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:costum de mire sacou cămaşă butoni croială pense sacou cambrat material preţios mireasă nuntă

  Vizualizari: 9345

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta