Învaţă să îţi faci singură voalul de mireasă!

Citiţi şi

Dacă îţi doreşti să fii originală, dar şi să scuteşti bani, urmează ponturile unica.ro şi fă-ţi un voal handmade. Nu e greu deloc!

Ai să rămâi mirată (şi nu neapărat în sensul plăcut!) când ai să dai o raită prin magazinele de profil şi ai să vezi ce preţuri se practică pentru voalurile de mireasă, aşa că învaţă să îţi confecţionezi unul handmade.

 

Înainte să te apuci de treabă, ai nevoie de ustensilele şi materialele necesare: un cupon de organza, tul, şifon sau orice altă fibră textilă îţi face cu ochiul, un pieptene micuţ din plastic, agrafe şi bobby pins speciale pentru cocuri, aţă în culoarea materialului, plus accesorii: paiete, cristale, fire brodate, pene, mărgeluţe, perluţe etc.

 

Mireasa hărnicuţă

 

La început, ajutată de o prietenă, taie voalul la dimensiunile dorite (scurt, mediu, lung, tip spaniol, cu borduri rotunjite etc). Însăilează partea de jos sau trei dintre colţuri şi încearcă să faci un tiv rudimentar. Nu te stresa foarte tare de eventualele cusături nereuşite deoarece le vei ascunde sub accesorii!

 

Pe colţul patru ataşează pieptenele şi fixează-l cât poţi de bine, cum poţi de bine! Coase-l, lipeşte-l, înfăşoară-l cu o panglica de satin, înfige-l în voal şi fixează cu agrafe, orice metodă de prindere îţi trece prin cap dar este totuşi estetică. 

 

Următorul pas îl reprezintă estomparea tivului şi înfrumuseţarea lui. Aplică fie o bordură din paiete, mărgeluţe, perluţe sau cristale (munca e migăloasă şi necesită timp şi răbdare!) sau pe deasupra, coase o bandă cu broderie.

 

Sugestii şi magazine

 

Dacă vrei să decorezi voalul într-un mod mai special, optează pentru cristale lipite precum picăturile de ploaie, din loc în loc, fie aplicate după un tipar: o inimioară, o steluţă, un fluturaş etc.

 

Întotdeauna nuanţa voalului trebuie să fie aceeaşi cu cea a rochiei, aşa că mare atenţie când alegi materialul. Totodată, alege ţesături de top, excelente ca şi calitate. Un loc special, apreciat de oameni obişnuiţi dar şi designeri (Cătălin Botezatu şi Romaniţa Iovan se aprovizionează de la ei!) este Picasso. Situat pe Pache Protopopescu, nr. 117, sector 2, Bucureşti, magazinul oferă o gamă variată de materiale şi accesorii, la cele mai înalte standarde.

 

Şi la Sam Expo găseşti tot ceea ce îţi doreşti, deci alegerea unui material pentru voal o să fie floare la ureche. Pe ei îi găseşti pe Şoseaua Colentina, nr. 462 E, sector 2, Bucureşti.

 

Shiral Teşături, un alt magazin deosebit, cu produse de clasă. Locaţia lor este pe Calea Moşilor, nr.98, sector 2, Bucureşti aşa că nu ezita să dai o fugă şi să îţi faci o părere. Dar fac pariu că vizita se va încheia şi cu ceva shopping pentru nuntă! Enjoy! 

 

Foto: Shutterstock

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:voal handmade Picasso Romaniţa Iovan Cătălin Botezatu mărgele paiete bobby pins agrafe magazin accesorii şi textile

  Vizualizari: 12079

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta