Află ce lucruri trebuie să respecte o prinţesă

10 lucruri interzise lui Kate Middleton după căsătorie

Autor:
Citiţi şi

Visul lui Kate de a deveni prinţesă nu este lipsit de sacrificii. Familia Regală se ghidează după un foarte strict decalog pe care bine ar fi ca şi Kate să îl respecte.

Iată 10 lucruri interzise viitoarei prinţese a Marii Britanii, potrivit royalwedding.yahoo.com.

 

1. Va renunţa la numele ei. După căsătorie, prenumele său - Kate - nu va mai fi considerat demn de standardele de rang roial impuse de Palatul Westminster.

Ea va deveni "Catherine" şi cel mai adesea va fi nominalizată sub titulatura "Înălţimea Sa Regală Prinţesa de Wales".

2. Să voteze. Din punct de veder tehnic, Familia Regală are dreptul să voteze, dar îi este interzis să participe la scrutin, lucru considerat neconstituţional.

3. Să candideze la funcţii politice. Nu îi este permis să se înscrie în politică, unul dintre cele mai importante roluri publice ale Familiei Regale fiind acela de a-şi păstra neutralitatea politică. O altă responsabilitate care i se atribuie Casei Regale este aceea de a reprezenta toate categoriile societatea echidistant, minorităţi şi grupuri speciale.

4. Să se sustragă insistenţelor jurnaliştilor. Monarhia Britanică este monitorizată de media 24 de ore din 24, şapte zile din săptămână. Este foarte probabil ca viitoarea prinţesă să se fi obişnuit în ultimii ani să fie mediatizată, şi uneori criticată de jurnalişti, însă, odată devenită membră a Familiei Regale, interesul presei faţă de noua sa condiţie va fi şi mai mare.

5. Să facă declaraţii controversate. Chiar dacă britanicii nu o văd în stare pe Kate de lucruri mai îndrăzneţe ca cel în care a defilat într-o rochie transparentă pe podium, în perioada în care era studentă, viitoarea prinţesă va trebui să fie extrem de prudentă şi cu declaraţiile. Orice gest, declaraţie, comportament care vor stârni furori va fi taxat extrem de aspru. 


6. Să joace Monopoly
. Sună mauzant, însă restricţiile Familiei Regale nu îi permit lui Kate să închirieze sau să vândă proprietăţi, conform regulamentului jocului, dintr-un motiv evident: jocul ar putea să degenereze într-un viciu.


În 2008, prinţul Andre, Duce de York, a interzis Familiei Roiale să joace Monopoly din acest motiv.

7. Să mănânce crustacee. O altă interdicţie învechită a Familiei Regale este născută de teama de intoxicaţie alimentară.

8. Să îşi termine cina. Când cinezi la aceeaşi masă cu Regina, toţi mesenii se opresc din mâncat odată cu aceasta. Nu contează cât de foame îţi este.

9. Să lucreze. Poate că această interdicţie presupune un motiv evident - responsabilitatea unei prinţese înseamnă oricum o slujbă  "full-time" -, însă regula survine şi din experienţe mai amuzante. Membrii Roiali au făcut istorie în cariere eşuate, inclusiv prinţul Charles care a lucrat part-time într-o fabrică.

10. Să semneze ceva neoficial. În cazul în care prinţul William va deveni rege, Kate va ocupa funcţia de consilier de stat, ceea ce înseamnă că va fi adesea pusă în poziţia să semneze acte guvernamentale în locul soţului său.


Foto: Hepta.ro

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:lucruri interzise kate Middleton restrictii printesa nunt roiala reguli

  Vizualizari: 7918

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta