Recorduri ale nunţii regale

5 recorduri stabilite de nunta regală britanică

Citiţi şi

Cea mai mediatizată, cea mai urmărită şi cea mai scumpă nuntă din istorie, căsătoria dintre prinţul William şi Kate Middleton va fi evenimentul-record al anului...

consemnat nu doar în istoria Marii Britanii, ci şi în Cartea Recordurilor.

Iată ce recorduri prefigurează magnifica căsătorie regală în paginile celor mai spectaculoase realizări şi performanţe.

Cea mai scumpă rochie de mireasă


Intens speculat de către presa din toată lumea, numele designerul care va crea rochia viitoarei prinţese nu a fost încă ghicit şi nici dezvăluit. În schimb, presa străină admite că celebrii designeri şi concursul de creaţie la care au fost supuşi aceştia pentru a-i crea rochia de mireasă va costa destul de mult Casa Regală.
Chiar dacă nu va fi o variantă similară cu cea a creatoarei românce care a confecţionat rochia cu 43.008 cristale şi 17.000 perle cusute manual, cu siguranţă rochia lui Kate va deveni infinit mai scumpă, după ce o va scoate la licitaţie.


O simplă rochie neagră transparentă din dantelă, purtată de viitoarea prinţesă, s-a vândut cu nu mai puţin de 90.000 de euro.

Cea mai scumpă bucată de tort


Create de cofetarii celebri ai lumii, Fiona Cairns şi Paul Courtney, torturile de nuntă alese de miri nu sunt unele obişnuite.


Cuplul a optat pentru un tradiţional tort cu fructe etajat, care va fi secondat de unul cu ciocolată, unul dintre deserturile preferate din copilărie ale prinţului William. Este vorba de un tort glasat, acoperit cu cremă şi decorat cu “motive florale foarte britanice”, iar cel de-al doilea va avea o rezonanţă particulară pentru prinţul William, fiind preparat de Maestrul patiser Paul Courtney după o reţetă specială provenind din bucătăriile palatului Buckingham.


Kate Middleton s-a implicat îndeaproape la conceperea acestora, aşa că mai mult ca sigur peste câţiva ani bucăţile rămase din tortul regal vor valora o avere.

De exemplu, o felie din tortul supraetajat de la nunta Ducelui cu Ducesa de Windsor din 1937 a fost vândută într-o licitaţie Sotheby's în 1998 pentru aproape 30 de mii de dolari.

Cea mai accesată nuntă pe internet


Încă din momentul marelui anunţ, noiembrie 2010, pregătirile pentru nuntă au monopolizat presa - televiziunea şi internetul deopotrivă -, publicaţiile speculând aproape orice pe seama celui mai mic amănunt legat de nuntă, rochie, invitaţi sau tort.

Un alt eveniment care a mai purtat această "distincţie" pe Google a fost nunta dintre Khloé Kardashian (sora lui Kim Kardashian) şi Lamar Odom, dar, fără îndoială, viitoarea prinţesă a Marii Britanii are acum mult mai mulţi adepţi printre internauţi. În plus, nu orice zi de căsătorie este decretată sărbătoare naţională...

Cea mai scumpă nuntă


Bugetul alocat pentru marele eveniment a costat Marea Britanie aproximativ 20 de milioane de dolari, ceea ce i-a determinat pe unii să comenteze generozitatea excesivă a Casei Regale.

Presa străină consemnează deja că este cea mai scumpă nuntă din istorie, sumă ce va asigură pregătirile, ceremonia şi petrecerile de după.

Cea mai mare audienţă


Peste 2 miliarde de oameni au estimat oficiliatăţile că vor armări nunta regală pe 29 aprilie, adică de trei ori mai mult faţă de audienţa de care s-a bucurat căsătoria dintre prinţul Charles şi Prinţesa Diana, în 1981.


Chiar dacă cifra ar putea fi supraestimată, fără îndoială că aceasta va stabili un alt record, fie şi doar prefigurată de secretarii de stat britanici.

Foto: hepta.ro

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:nunta regala printul william kate middleton recorduri nunta rochie tort audienta

  Vizualizari: 5424

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta