Alexandru Ciucu şi Alina Sorescu, nuntă ca în poveşti

Citiţi şi

Designerul Alexandru Ciucu şi frumoasa Alina Sorescu s-au căsătorit într-o superbă zi de septembrie. Mireasa a radiat, iar mirele a sorbit-o din priviri. O nuntă fără cusur, un basm...

.....transpus în realitate.

 

Ce aţi ales să purtaţi la nuntă? Ştiu că Alina a schimbat 4 rochii, toate create de tine.

 

Alinei i-am făcut patru rochii. Una pentru cununia civilă şi celelalte trei pentru nunta propriu-zisă. Cea de la cununie a fost de culoare roz somon, diafană şi vesela precum mireasa şi am accesorizat-o cu o superbă pereche de pantofi creată de Mihai Albu. Prima rochie de mireasă a fost pentru ceremonia religioasă, de culoare ivoar şi a urmărit stilul sirenă, cu trenă lungă – visul Alinei din copilărie –  bolero şi voal de dantelă, toate evidenţiind aerul feciorelnic caracteristic unei mirese. A doua rochie a fost creată pornind de la momentul dansului mirilor, ajungând aşadar la stilul prinţesă, amplă, tot ivoar, din dantelă cu trandafiri aplicaţi. Am evitat crinolina tocmai pentru reuşita dansului. Ultima rochie a fost simplă, în stilul de zeiţă romană, închisă pe un umăr cu un inel cu trandafir din coral roşu. De altfel acesta a fost şi lait-motivul celor trei rochii de mireasă, trandafirul sângeriu regăsindu-se în funcţie de ţinută în pandantiv, în broşă, la cercei sau la inel.

 

Ţinutele mele, tot patru la număr, au fost create astfel încât să se armonizeze cu cele ale soţiei mele. La cununie am purtat un costum gri melanj, cămaşă şi cravată roz, batistă bleumarin cu mici motive florale roz. Pentru ceremonia religioasă, având în vedere că am venit călare, am purtat o cămaşă cu mâneci bufante şi strânse pe antebraţ, lavalieră la gât, pantaloni negri, cizme de călărie şi vestă argintie cu motive florale închisă la trei nasturi. După ce am descălecat în faţa bisericii, cavalerul de onoare m-a ajutat să îmbrac redingota, din acelaşi material ca şi vesta. La petrecere am schimbat încă două ţinute, amândouă compuse din sacou de mătase brocart şi pantalon negru. La gât am purtat lavalieră la primul sacou şi papion la al doilea. Pentru ultimele doua ţinute am avut pantofi negri clasici. Batistă de mătase grena din buzunarul de la piept, a fost lait-motivul ţinutelor mele.

 

Dacă ai creat ţinutele pentru soţia ta, te tentează să repeţi experienţa şi să faci o linie şi de rochii de mireasă?

 

Rochiile pe care i le-am făcut Alinei au fost o provocare atât pentru mine cât şi pentru atelierul meu şi s-a muncit foarte mult la ele pentru că ne place să facem lucrurile bine. Prin urmare pot să spun că am căpătat puţină experienţă în domeniu. Nu ştiu încă dacă vreau să aprofundez acest domeniu – al rochiilor de mireasă –  deoarece croitoria de damă este o cu totul altă abordare a acestei meserii, deşi la prima vedere poate părea că nu sunt mari diferenţe.

 

Care a fost, pentru tine, cel mai emoţionant moment din cadrul nunţii?

 

Dansul mirilor. Repetasem mult cu Elwira şi Mihai Petre şi mi-ar fi părut rău dacăam fi greşit. Dar nu a fost cazul. După dans m-am relaxat şi m-am bucurat de nuntă cu toată energia.

 

Care sunt culorile pe care aţi mizat în decorarea locaţiei?

 

Ivoar cu accente grena. Una din petele de culoare cele mai apreciate a fost buchetul de lalele grena de pe fiecare masă.

 

Ce melodie aţi ales pentru dansul mirilor?

 

„From this moment on”, Shania Twain. Sugestiv.

 

Cum a fost tortul vostru? Pentru ce design şi arome aţi optat?

 

Ca design, tort clasic supraetajat, din marţipan fronsat şi ornat cu trandafiri grena de diferite mărimi. A fost un tort delicios cu cireşe confiate sau cum ar spune italienii „amarena”.

 

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
Taguri:nuntă Alexandru Ciucu Alina Sorescu Vlad Miriţă Amadeus mărturii tort marţipan furat mireasă armăsar caleaşcă magneţi de frigider Shania Twain For this moment on

Vizualizari: 13827

COMENTARII

0

    Nu sunt comentarii

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta