Alexandru Ciucu, făuritor de costume de miri şi vise

Citiţi şi

Cu Alexandru Ciucu poţi să vorbeşti ore în şir despre materiale, croieli, ţesături şi stil. E pasionat de ceea ce face, iar asta se vede şi în creaţiile deosebite pe care le imaginează...

...şi pe care, mai apoi, le transformă în realitate. Designerul Alexandru Ciucu e un magician al modei masculine.

Alex, când erai mic, ce visai să devii? În cazul tău, pasiunea pentru modă s-a născut din copilărie?

Când eram mic nu visam să ajung ceva anume, pentru că eram deja suveranul lumii mele, iar toată lumea era a mea. Multe dintre aceste lucruri au rămas neschimbate odată cu trecerea anilor. Bunica mea a fost croitoreasă, tatăl meu lucrează în acest domeniu de 55 de ani, aşa că pasiunea pentru haine cred că a venit de la sine ca  tradiţie de familie, aşa cum înveţi limba maternă. Te trezeşti la un moment dat că o vorbeşti fără să iei cursuri.

Pentru ce tip de bărbat creează Alexandru Ciucu?

Bărbaţii care trec pragul atelierului Alexandru Ciucu vin din medii sociale diferite, au posibilităţi financiare mai mari sau mai reduse şi se înscriu într-o marjă largă de categorii de vârstă.

Toţi au însă în comun atenţia pentru detaliu şi acea dorinţă evoluţionistă în structura ei, de a-şi manifesta superioritatea într-un mod decent. Aceşti bărbaţi sunt cei care înţeleg că apogeul luxului trece dincolo de brandurile pe care le poţi găsi în magazine, în personalizarea completă a produsului până când devine artă. Pentru acest tip de bărbat creează Alexandru Ciucu.

Care sunt materialele pe care le foloseşti?

Varietatea de ţesături propuse este foarte mare, plecând de la lâna merinos S’130 şi până la S’180 provenită de la firme de prestigiu (Zegna, Barberis, Cerutti). Fantezia de culori este de asemenea generoasă: iuniuri, dungi, carouri în nenumărate asortari. La acestea se adaugă inul şi bumbacul pentru vară, tuidul, catifeaua şi catifeaua raiată pentru anotimpul rece. Pentru ceremonie propunem mătase, lână cu mătase şi mătase brocart în diferite culori şi armonii compoziţionale.

Paleta de ţinute bărbăteşti nu este atât de versatilă precum în moda feminină, aşadar ce te inspiră?

În ciuda faptului că atât posibilităţile cromatice cât şi cele de design sunt net inferioare în lumea clasică a costumului bărbătesc faţă de corespondentul ei feminin, încerc întotdeauna să privesc acest domeniu ca pe un infinit în sens minimal. Este ca şi cum ai încerca să găseşti infinitatea de puncte din vârful unui ac. Vreau să spun prin acest lucru că dacă moda feminină poate fi expansivă în creaţii, moda clasică masculină suferă transformări la nivel de detaliu. Este vorba despre acele detalii care fac un costum să „arate bine”.

Alege, te rog, trei cuvinte definitorii ale stilului Alexandru Ciucu.

Spunea cineva odată că un om, prin prisma personalităţii sale, nu poate fi definit în trei cuvinte, acestea fiind prea puţine pentru diversitatea umană şi, cu atât mai puţin, pentru a defini un stil. Dacă totuşi insişti, cred că Detaliu, Nobleţe şi Dichis sunt cele mai potrivite trei cuvinte pentru stilul pe care îl promovez.

Ce înseamnă pentru tine  conceptul de „bărbat bine îmbrăcat”?

„Bine îmbrăcat” presupune un bărbat armonizat prin vestimentaţie cu personalitatea sa, cu locul în care se află şi cu estetica.

În viziunea ta, care sunt piesele vestimentare ce nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat?

Costumul negru, cămaşa albă şi o pereche de blugi clasici.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
Taguri:Alexandru Ciucu designer redingotă eşarfă mire modă masculină costum papion eşarfă tweed Giorgio Armani nuntă Alteţea Sa Regală Principele Radu smoking cravată cravalieră

Vizualizari: 11135

COMENTARII

0

    Nu sunt comentarii

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta