Alexandru Ciucu, făuritor de costume de miri şi vise

Citiţi şi

Cu Alexandru Ciucu poţi să vorbeşti ore în şir despre materiale, croieli, ţesături şi stil. E pasionat de ceea ce face, iar asta se vede şi în creaţiile deosebite pe care le imaginează...

Care sunt greşelile de stil pe care le observi frecvent la bărbaţii din România?

Cea mai notabilă greşeală legata de stil este că, de cele mai multe ori, bărbaţii nu îşi asumă un stil. De aici şi tendinţa multora de a suprapune stiluri, ceea ce conduce la un colaps estetic. Nu mă refer aici doar la România, în diferite procente este valabil oriunde în lume, şi mai flagrant în moda feminină, unde variantele sunt mult mai multe şi deci şi posibilitatea de a comite erori, creşte.

Numeşte-mi, te rog, un bărbat ce se îmbracă stilat de la noi.

Alteţa Sa Regală Principele Radu al României, pentru că stilul său nu se limitează la particularităţile vestimentare ci se impregnează în modul său de a vorbi, de a se comporta şi, în cele din urmă, de a fi, până când devine un reper de comparaţie pentru cei cu care intră în contact.

Care sunt designerii din străinătate pe care îi apreciezi?

Îl apreciez pe Giorgio Armani pentru contribuţia adusă la construcţia tehnică a sacoului secolului XXI şi pe Oswald Boateng pentru originalitatea pe care a adus-o costumului clasic bărbătesc.

Care e piesa vestimentară favorită pe care o ai în dressing? E creaţie personală sau poartă altă semnătură?

Am mai multe lucruri în garderoba de care mă simt ataşat, incluzând aici şi accesoriile. Îmi este, prin urmare, greu să mă hotărăsc la ceva anume. Cred însă că cel mai greu m-aş despărţi de colecţia mea de batiste de mătase care poartă semnături din toată lumea, inclusiv Alexandru Ciucu.

Colecţiile tale cuprind şi ţinute pentru nuntă. Ce le recomanzi viitorilor miri, ţinând cont şi de tendinţele actuale?

Înainte să le recomand, aş vrea să le transmit că ziua în care vor fi miri este una specială şi, de cele mai multe ori, unică, deci lăsaţi imaginaţia să zboare, dar să zboare „controlat”, însemnând că sfaturile unui specialist sunt binevenite. În felul acesta puteţi fi siguri că alegerea dumneavoastră este una de succes, indiferent dacă optaţi pentru smoking, redingotă sau sacou de mătase brocart.


Recomandarea ta pentru un mire, la nuntă: cravată, papion sau eşarfă?

Cravata, papionul sau eşarfa sunt toate soluţii ideale dacă sunt asortate la ţinuta corespunzătoare. Papion la smoking, cravată la costum, cravaliera la redingotă şi eşarfa la oricare din variante. Un singur amendament: eşarfa de mătase creează după un timp o senzaţie de disconfort în zona gâtului, provocată de căldura excesivă, inevitabilă în astfel de situaţii.

Întrebarea asta a iscat mereu dileme: ce culoare trebuie să aibă şosetele purtate de un mire ce a optat pentru un costum alb?

În general, şosetele se asortează cu pantoful. Costumul alb nu face exepţie. Chiar dacă prin absurd, pantofii pentru un astfel de costum ar fi roşii, cea mai bună variantă de culoare a şosetelor este roşu. Mă refer la un costum de lână sau de mătase. Dacă luăm în discuţie un costum alb de in, soluţia cea mai potrivită ar fi de mocasini purtaţi fără şosete sau purtaţi cu calţete.

E indicat sau nu ca mirele să poarte ceas în ziua cea mare?

Cred că este o alegere subiectivă. Nu cred că ceasul la mâna mirelui are vreo utilitate, pentru că din experienţă am văzut că timpul parcă se opreşte în loc pentru o zi.

Căror bugete se adresează creaţiile tale?

În general munca de creaţie şi execuţie pe comandă a unui lucru costă mai mult decât dacă l-ai lua gata făcut, dar asta nu înseamnă că bugetele necesare sunt prohibitive. De altfel mulţi clienţi vin şi îmi spun că aveau impresia că un costum la comandă costă mai mult.

Foto: arhiva personală

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
Taguri:Alexandru Ciucu designer redingotă eşarfă mire modă masculină costum papion eşarfă tweed Giorgio Armani nuntă Alteţea Sa Regală Principele Radu smoking cravată cravalieră

Vizualizari: 10785

COMENTARII

0

    Nu sunt comentarii

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta