Alexandru Ciucu, sfaturi pentru miri sofisticaţi

Citiţi şi

Rochia de mireasă este una dintre atracţiile oricărei nunţi. Dar la fel de bine poate ieşi în evidenţă şi costumul mirelui, cu condiţia să fie

ales cu mult bun gust, să fie potrivit personalităţii celui care îl poarta şi fiecare detaliu al ţinutei să fie bine ales.


Află de la Alexandru Ciucu, care sunt tendinţele în 2011 pentru costumele de miri şi descoperă şi pentru cine şi-ar dori designerul să realizeze costumul de mire.

 

Care sunt tendinţele pentru costumul de miri în vara 2011?


Sacoul la doi nasturi şi redingota sunt principalele alegeri ale mirilor când vine vorba despre nuntă. Cromatic, negrul rămâne una din preferinţele de bază în ţinutele de ceremonie pentru bărbaţi, însă există multe cereri şi pentru sacoul bleumarin asortat cu pantaloni negri.


Ce accesorii sunt potrivite pentru un bărbat în ziua nunţii sale?


Butonii, cureaua şi batista de la rever. Consider ca ceasul nu ar trebui să facă parte din ţinuta de ceremonie pentru că pentru miri timpul oricum s-a oprit in loc.


Cum îţi alegi corect butonii . Ne poţi da câteva sfaturi, idei şi catevatendinţe în această privinţă?


Cred că butonii trebuie aleşi în primul rând pe criteriul cromatic astfel încât să fie în contrast cu cămaşa, putând astfel să se facă mai uşor remarcaţi. Dacă spre exemplu cămaşa este albă butonii se pot asorta cu cea mai puternică nuanţa din restul ţinutei, subînţelegându-se astfel că nu pot fi albi, arginţii sau madre perlă pentru că s-ar confunda cu fundalul alb al cămăşii. Că şi formă, ei ar trebui să se armonizeze cu linia generală a ţinutei.  Dacă ţinută are influenţe romantice (croi de redingotă, linii curbe, material cu elemente florale, cămaşa cu dantelă), butoni vor fi rotunzi, ovali sau reprezentând eventual o floare. Dacă ţinuta este mai sobră (smoking, cămaşa cu guler Tache Ionescu, cravată sau papion) butonii ar trebui să urmărească liniile drepte având forme geometrice clasice.


În ce proporţie ar trebui ca ţinuta mirelui să se asorteze cu cea a miresei?


Nu sunt adeptul asortării cromatice ale celor doi miri pentru că impactul creat este de cele mai multe ori un dezastru coloristic. Mireasa ar putea eventual să aibă un mic accent de culoare pe  rochie care să se regăsească la batistă de la reverul lui, dar atât şi doar dacă nuanţa respectivă este grena sau mov.

Această nu înseamnă însă că ţinutele celor doi miri nu trebuie asortate. Asortarea lor se referă însă la stilul vestimentar adoptat pentru cele două ţinute, care trebuie să se armonizeze reciproc dar totodată şi cu tematică nunţii.  O rochie stil prinţesă cu dantelă este indicat să aibă lângă ea o redingotă cu elemente florale, pe când o rochie simplă stil zeiţa romană se asortează mai bine cu un smoking clasic.


Pentru cei care nu vor o ţinută clasică, ce alternative propui?


Ceremonia masculină a evoluat atât de mult în ultimii 10 ani, încât aproape toate variantele – şi mă refer aici atât la culori cât şi la croieli – sunt considerate clasice. Mai există însă şi cazuri “icstrim” care doresc lucruri întradevar ieşite din comun, mergând până la sacou fără mâneci sau cu trena, din tot felul de materiale neobişnuite, sau croieli asimetrice, etc. Aceşti miri vin însă fără excepţie cu intregul concept, iar la atelier îl şlefuim şi îl armonizam cu tematica nunţii.


Citeşte continuarea pe pagina următoare

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!

Vizualizari: 14834

COMENTARII

0

    Nu sunt comentarii

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta