Alexandru Ciucu, sfaturi pentru miri sofisticaţi

Citiţi şi

Rochia de mireasă este una dintre atracţiile oricărei nunţi. Dar la fel de bine poate ieşi în evidenţă şi costumul mirelui, cu condiţia să fie

Chiar dacă pare un detaliu minor, alegerea şosetelor este o misiune dificila. Cum sa procedeze corect un mire în această privinţă?


Cea mai simplă soluţie în alegerea şosetelor pentru ţinută de ceremonie masculină, este să fie de aceeaşi culoare că şi pantofii, ceea ce în majoritatea cazurilor înseamnă negru. Regulă se aplică însă şi pentru pantofii albi, caz în care şi pantalonii măcar ar trebui să fie tot albi. Pentru cazuri mai elaborate trebuie consultat un designer sau un stilist.


Ce ne poţi spune despre costumele pe care le realizezi? Ştim ca ai un “truc” în aşa fel încât acestea sa nu fie o povară pentru o zi caniculară de vară.


Subiectul despre care urmează să vorbesc poate fi o adevărată revelaţie pentru cei care nu s-au gândit deja la această variantă de a-şi îmbunătăţi confortul termic atunci când sunt invitaţi la un eveniment  cum este nunta, fără a renunţa însă la aerul elegant pe care îl da o ţinută clasică.

 

Acest truc le este adresat în general tuturor participanţilor la un eveniment ce se desfăşoară vară. Soluţia despre care vorbesc este Vesta.  Se întâmplă des să mi se spună că este imposibil să îţi fie mai răcoare dacă ai şi vestă pe ţine. Trucul însă tocmai acesta este: nu purtaţi vestă pe sub sacou pentru că va veţi încălzi inutil. Ţineţi vesta separat, urmând să o folosiţi când v-aţi încălzit în sacou sau când vreţi să ieşiţi la dans. De altfel este uşor de remarcat că un sacou nu este nici pe de parte estetic atunci când ridicăm mâinile pentru poziţia de vals sau horă, indiferent dacă îl ţinem închis sau deschis.

Mirele chiar poate crea un moment special în cadrul nunţii când înaintea dansului de deschidere, cheama cavalerul de onoare să-i dea jos sacoul şi să-i pună vesta. De atunci poate rămâne în vestă până la sfârşitul evenimentului fără nicio teamă că va arată neîngrijit în poze.


Am văzut că majoritatea mirilor aleg să poarte lavalieră. Totuşi, în ce situaţie pot să poarte cravată?


Lavaliera este un accesoriu vestimentar care se pretează foarte bine ţinutei de ceremonie de inspiraţie romantică. Ea presupune însă prezenţa vestei cu care ar trebui să se armonizeze sau chiar să se suprapună cromatic. Că şi alternativă, dar tot în accepţiunea romantică, există un alt accesoriu care din raţiuni evidente este numit cravaliera, fiind practic o combinaţie între cele două elemente. 

Papionul este rezervat ţinutelor de orientare clasică smoking, frac, sacou. Cravată este un accesoriu masculin care după părerea mea nu este îndeajuns de festiv pentru importanţa unui astfel de eveniment, în afara cazului în care este  făcută dintr-un material cu trimiteri clare către zona de ceremonie. Revenind la ţinuta romantică, un alt accesoriu tot mai prezent în ţinută mirelui este eşarfa.


Pentru ce vedetă internaţională ţi-ar plăcea sa realizezi costumul de mire?


Pentru prinţul Harry de Wales.


Cabral a purtat în ziua nunţii un costum care îţi poartă semnătura. Cum ai lucrat cu el, a fost un client cuminte sau şi-a impus ideile?


Cabral este un om extrem de înţelegător care m-a lăsat să-mi fac meseria de la cap la coadă. Cred că a contat şi faptul că ne cunoaştem de câţiva ani şi ştiam deja care este direcţia vestimentară agreată de el. Mi-a dat emoţii doar pentru că întârzia cu zilele la probe. Mă gândeam chiar să-i dau că dar de nuntă un ceas mare de maşină pentru că petrece mult timp pe drumuri. M-am răzgândit însă pentru că Andreea nu avea nicio vină în toată treaba asta. Cred totuşi că i-l voi da de ziua lui.  :)
 

Foto: Arhiva personala

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!

Vizualizari: 14172

COMENTARII

0

    Nu sunt comentarii

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta