cum alegi pantofii de mire

Cum alegi pantofii de mire

Citiţi şi

Pantofii mirelui sunt mai expuşi vizual decât cei ai miresei, aşa că alegerea lor cere atenţie din partea ta. Fii sigur că îi alegi pe cei potriviţi urmând sfaturile de mai jos.

Că să fii mulţumit de alegerea pantofilor de mire trebuie să ţii cont de stilul lor, dar şi de modul de confecţionare. Iată care sunt detaliile care conferă eleganţă pantofilor de mire pentru a alege în mod inspirat!

Design-ul pantofilor de mire


Există mai multe stiluri de pantof potrivite ocaziilor selecte. Poţi alege dintre pantofii Oxford, Brogue sau Loafer.

Recunoşti uşor stilul Oxford. Este vorba de acei pantofi confecţionaţi dintr-o piele mai rigidă şi din alcătuirea cărora nu lipsesc şireturile.

În stilul Oxford clasic spaţiul în care se strâng şireturile este foarte îngust. Au apărut însă şi modele în care spaţiul de strângere al şireturilor este mai larg. Ele nu inspiră însă la fel de multă eleganţă ca în primul caz.

Cusăturile în formă de semicerc sunt un alt detaliu care oferă eleganţă pantofului.

Modelul Brogue insistă pe ornamente, astfel că forma pantofului şi modul de prindere al şireturilor este la fel ca în stilul Oxford, doar că pantoful are un set de găuri perforate pe faţă şi în lateralul pantofului.

Aceste ornamente nu trebuie să încarce vizual pantoful, căci îi fură din eleganţă.Ultimul model, Loafer, se caracterizează prin absenţa şireturilor.

Ai zice că stilul nu este foarte elegant, dar dacă alegi un model simplu, dintr-un material de calitate, acest tip de pantof are darul de a nu capta atenţia, costumul de mire fiind cel care atrage privirile tuturor.

Materialul din care sunt confecţionaţi pantofii de mire

Cea mai bună opţiune o reprezintă pantofii din piele, dar poţi opta şi pentru pantofii de mire lăcuiţi.

Pantofii confecţionaţi dintr-o piele care se simte grea şi rigidă inspiră mai multă eleganţă decât cei confecţionaţi dintr-un tip de piele mai moale.

Pantofii din lac sunt mai pretenţioşi şi au un design care atrage privirile.

Cei negri cu un design simplu şi lăcuiţi sunt perfecţi atât de pentru costumul de mire tip smoching cât şi pentru cel frac.

Interiorul pantofilor de mire

Trebuie să acorzi o importanţă deosebită şi interiorului pantofilor. Fii atent la tipul de căptuşeală şi la branţul pantofilor de mire.

Optează pentru căptuşeala din piele, care asigură un interior moale şi comod pe durata nunţii. La fel, branţul pantofilor trebuie să fie din piele, nu din fibre sintetice sau carton. Cele din urmă nu permit pielii piciorului să fie aerisită cum trebuie.

Talpa pantofilor de mire

Partea anterioară a tălpii pantofului, cea care nu include tocul, este de regulă confecţionată din piele sau cauciuc.

Deşi cauciucul îţi va oferi mai multă aderenţă pe ringul de dans, ia în considerare talpa din piele care este mult mai formală.

Foto: Shutterstock

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:alegi pantofi mire piele design stil elegant material confectionat interior talpa captuseala brant

  Vizualizari: 10294

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta