Află ce trebuie să respecte invitaţii la nunta regală

Care este eticheta la nunta regală britanică

Autor:
Citiţi şi

Dracula şi Borat sunt subiecte interzise, telefoanele se ţin pe "silenţios", iar reverenţele sunt obligatorii la nunta pretenţiosă a Prinţul Williams şi Kate Middleton...

 ...care se vrea, fireşte, una fără cusur.

Gândită în cele mai mici detalii, nunta regală se anunţă una ireproşabilă, sub atenta suprevizare a Casei Regale, aflată câteva luni în febra pregătirilor. Iar pentru că o asemenea nuntă cu ştaif presupune şi invitaţii pe măsură, privilegiaţii au fost instruiţi să se prezinte ca la carte, chiar dacă unele reguli sunt riscă să ofenseze educaţia invitaţilor.

Subiecte cenzurate la nunta regală 

Etichetele, regulile şi restricţiile Casei Regale pentru invitaţii lor nu au întârziat să apară, astfel că fiecare dintre cei 1900 de nuntaşi au fost nevoiţi să parcurgă o lecţie obligatorie de maniere de 22 de pagini de instrucţiuni.

Ghidul conţine informaţii precise despre cum trebuie să se comporte aceştia, iar după regulile stricte impuse, aceştia sunt cenzuraţi şi în privinţa subiectelor de discuţie.

De exemplu, contele român Kalnoky din Transilvania nu are voie să vorbească despre Dracula şi nici despre război, în timp ce lui Timur Kuanyshev, un miliardar din Kazakhstan, i s-a interzis să vorbească despre Borat şi actorul Sacha Baron Cohen, cel care interpretează personajul. Şi altor invitaţi cu antecedente sau legături de rudenie cu personalităţi controversate le-au fost centurate subiecte de discuţie.

Lecţie de bune maniere


Nu în ultimul rând, invitaţilor li s-a cerut să îşi închidă telefoanele mobile, sau să le păstreze pe "silent" ca să nu perturbeze în vreun fel ceremonia.

Iar regulile impuse invitaţilor nu sunt însă capricii ale Casei Regale care îşi doreşte invitaţi snobi la cea mai importantă nuntă din ultimii 20 de ani.

Oficialii regali s-au simţit datori să îşi educe invitaţii, fiind convinşi că mulţi dintre aceştia nu ştiu să folosească în mod adecvat furculiţa şi cuţitul sau să ţină ceaşca de cafea, ar fi declarat o sursă de la Palat Buckingham, potrivit The Mirror.

Recomandări vestimentare


Ţinuta este, de departe, cel mai important detaliu pentru invitaţi, care trebuie să se îmbrace la patru ace. Pălăria rămâne un accesoriu obligatoriu pentru femei, în timp ce rochia lungă nu trebuie nicio clipă să dezvăluie piciorul dezgolit al doamnelor.

Nici decolteul nu trebuie să fie prea adânc, iar dresul trebui să fie simplu şi elegant, sfătuiesc stiliştii. Cât despre culoarea rochiei, este recomandat să se evite alb sau crem, nuanţe asociate miresei.

Bărbaţii pot să vină în uniformă, smoking sau costum închis la culoare, iar în cazul în care aleg ultima variantă, nu au voie să poarte decoraţii. Cei care doresc să opteze pentru ţinute tradiţionale, pot purta costume populare din zona din care provin. 

Foto: Hepta.ro 

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:Eticheta regala reguli invitati nunta kate middleton print williams tinuta subiecte interzise

  Vizualizari: 5666

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta