greseli in machiajul miresei

8 greşeli în machiajul miresei

Citiţi şi

Din dorinţa de a arăta perfect, poţi comite greşeli în timpul sesiunii de machiaj pe care ajungi să le conştientizezi abia atunci când este prea târziu.

Iată ce greşeli de machiaj trebuie să eviţi în ziua nunţii, pentru a fi o mireasă cu un machiaj impecabil!


1. Una dintre cele mai comune greşeli în machiaj, după spusele make-up artistului, Colette Cormier este machiajul vulgar, cu intenţia de a se obţine un machiaj extravagant. Între cele două este însă o mare diferenţă. Regula de aur? Mai puţin este întodeauna mai bine, aşa că nu îţi încărca prea tare machiajul, doar pentru că ocazia este una deosebită.

2. O altă greşeală de machiaj este să ţii cont de tendinţe, nu de frumuseţea ta naturală sau de viaţa veşnică a pozelor de nuntă. Cel mai bine este să alegi un machiaj care ţi se potriveşte în funcţie de trăsăturile feţei şi să adopţi un stil clasic la care să te uiţi cu drag peste ani şi ani.

3. Nu alege un machiaj care nu te reprezintă. Dacă, de obicei, nu porţi strop de machiaj, mai bine adopţi un look natural, decât unul care te transformă în altcineva. Scopul este să arăţi ca tine, dar mai fresh.

4. O mare greşeală înainte de nuntă este să schimbi brusc modul în care îţi întreţii tenul. Dacă, cu o săptămână înainte, mergi şi te supui unor multitudini de tratamente faciale, e posibil să ai parte de surprize neplăcute, precum coşuri sau piele uscată, ori grasă. Cel mai sigur este să îţi construieşti o rutină de îngrijire a tenului cu săptămâni înainte, să faci exerciţii fizice şi să dormi opt ore pe noapte.

5. Nu te încrede în vorbele make-up artistului care îţi spune să stai fără grijă, căci machiajul realizat de el este deosebit de rezistent. Cel mai indicat este să ai la tine o trusă pentru retuşuri din care să nu lipească şerveţelele uscate şi pudra, care iau din luciul feţei, rujul, căci vei pupa multe persoane şi creionul de ochi şi fardul, necesare retuşului dacă ai vărsat câteva lacrimi. Din aceleaşi considerente nu folosi masca normală, ci waterproof.

6. Vrei să fii machiată ca vedeta X, însă trebuie să ţii cont că tipul de machiaj care o avantajează pe ea, îţi poate scoate ţie în evidenţă imperfecţiunile. În plus, machiajul nu trebuie să se potrivească doar cu trăsăturile tale, ci şi cu tipul de nuntă pentru care optezi. Pentru o nuntă pe malul mării nu se potrivesc buzele roşii ale Angelinei Jolie, ci mai degrabă bronzul machiajului divei Jennifer Lopez.  

7. Multe mirese îşi încarcă tenul cu prea mult fond de ten sau cu unul care nu se potriveşte cu nuanţa tenului lor şi nici nu este aplicat până la linia firelor de păr şi pe gât. Astfel, rezultatul este unul fals. La fel, o greşeală comună este alegerea unei pudre de obraz mai închisă cu cel puţin două tonuri decât baza machiajului.

8. Alegerea gloss-ului strălucitor şi lipicios pentru buze este o altă greşeală. Nu vrei ca la petrecere, în timp ce dansezi, să ţi se tot lipească fire de păr de buze şi nici să laşi urme greu de îndepărtat pe obrajii rudelor şi prietenilor. Alege un ruj rezistent cu o textură cremoasă sau mată.

Foto: Shutterstock

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:greseli machiaj mireasa nunta tendinte fond de ten buze vedeta

  Vizualizari: 20940

  COMENTARII

  3

  • andrushka82

   28 ani

   Bucuresti

   2 postari

   postat in: 14.09.2010

   foarte util

   raspunde
  • Victoria

   postat in: 15.11.2010

   Super sfaturi pentru viitoarele mirese. Multumim frumos!!!

   raspunde
  • Aneta Dumitrescu

   postat in: 23.11.2010

   Bune sfaturi, mai ales ca organizarea unei nunti in zilele noastre s-a transformat intrun eveniment foarte stresant, si asta pentru ca micile detalii, dar foarte importante,iti rapesc mult timp, dar odata puse la punct fac ca petrecerea sa fie una reusita.

   raspunde

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta