Adina Buzatu sfătuieşte mirii: “Alegeţi eleganţa!”

Autor:
Citiţi şi

Cea mai prestigioasa revistă dedicată mireselor din România, Ideal Mariaj te invită la cea de-a șaptea ediție a Expo Ideal Mariaj,

desfășurat între 27 și 29 ianuarie la Centrul Expozițional Romexpo! Doar aici te așteaptă peste o sută de specialiști în domeniu cu cele mai noi colecții din 2012, idei și soluții complete, oferte promoționale, dar și mari reduceri pentru un "Da!” de neuitat.
 
 
Cu ocazia participării la cea de a VII-a ediții a Expo Ideal Mariaj de la Romexpo, stilista Adina Buzatu a acordat un interviu revistei Ideal Mariaj în care dezvăluie o mulțime de amintiri plăcute, amuzante și dureroase legate de nunțile la care a luat parte în viață ei, dar și ambițiile ei legate de educarea vestimentara a publicului. Adina Buzatu propune viitorilor miri variante rafinate de accesorizare a ținutelor, militând puternic pentru eliminarea tendințelor kitsch care compromit tabloul de nuntă.  
 
 
Ești o prezența rară la târgurile de nunți. Care este motivul?  
Știți că de câțiva ani sunt în campania anti-kitsch și militez pentru înțelegerea corectă a termenului de eleganță. Faptul că mulți dintre mirii români aleg ținutele ostentative și hiperaccesorizate m-a determinat să mă distanțez de târgurile care dădeau apă la moară acestor tendințe nesănătoase. Acum însă revin pentru că am speranța că lucrurile s-au schimbat în bine și că oamenii au înțeles că bunul gust primează.  
 

Îți plac nunțile?   
Nu foarte tare, pentru că de multe ori invitații nu se cunosc între ei și sunt destul de stingheri, nu se distrează. Însă mă bucur să merg la nunțile prietenilor mei, unde mă întâlnesc cu amici comuni. Nu sunt adepta nopților pierdute la petreceri, de aceea vin mai târziu, stau două-trei ore, dar prind exact miezul petrecerii. Nu îmi place să ajung devreme când oamenii stau la mese și se uită unul la altul.   
 
 
Ce recomandări ai putea să le faci bărbaților care vor să fie cel puțin pe picior de egalitate cu soțiile lor în ziua nunții?   
Îi sfătuiesc să aleagă simplitatea eleganță și să se inspire din ținutele unor personalități iconografice unanim recunoscute pentru stilul lor, din diferite perioade de timp: Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Daniel Craig, George Clooney, David Beckam, Justin Timberlake. Fiecare dintre ei a optat, la evenimentele speciale, pentru ținute clasice, în cele mai multe cazuri fiind vorba de smokinguri.  
Și în cazul mirilor aceste reguli trebuie urmate. Indiferent că optați pentru un smoking, dinner jacket sau un costum închis la culoare, trebuie să vă reflecte personalitatea și să vă avantajeze.  
 
Știu că petreci foarte mult timp în magazinele tale. Îți place să îți cunoști personal clienții?

Sunt foarte apropiată de clienții mei. Îmi face plăcere să discut cu ei și sunt disponibilă pentru toți cei care doresc să-i consiliez. Acesta este și motivul pentru care voi fi prezența la Romexpo în fiecare dintre cele trei zile ale Expo Ideal Mariaj.   
 
Care au fost persoanele publice a căror ținută de nuntă te-a impresionat?  Petre Roman și Cătălin Măruță.
 
 
Care sunt cele mai frecvente gafe vestimentare pe care le comit mirii în alegerea ținutelor?  
În dorința de a arată spectaculos au tendința de a exagera împrumutând mult prea mult din accesorizarea feminină, ratând efectul pozitiv și transformând totul în kitsch. De exemplu, smokingurile cu cristale Swarovski, bijuterile din plastic spoit în formă de perlă, sacourile din brocart înflorat sau catifea în culori violențe. O altă greșeală este purtarea ceasului în mod ostentativ, scos de sub manșeta cămășii pentru a fi vizibil. La o astfel de ceremonie se poate purta doar un ceas de buzunar sau un case de mână, extraplat cu curea din piele. Orice altă variantă nu este de bun gust.  
 
Ce este la modă anul acesta pe segmentul ținutelor masculine de nuntă?   
Anul acesta se pune accentual pe acceorii rafinate: papionul, eșarfa Ascot sau bretelele din mătase naturală Albert Thurston.  
 
Care a fost cea mai amuzantă experiență pe care ai trăit-o la o nuntă? Prezența la nuntă unei bune prietene, m-am ferit să nu prind buchetul miresei , dar se pare că nu am fost suficient de rapidă, astfel că l-am primit în cap.
La o altă nuntă, un domn, în frenezia mișcării pe ringul de dans, mi-a dat un cot în nas destul de violent. Nu am realizat pe moment forța loviturii, dar a doua zi când m-am privit în oglindă am constatat că aveam fața vânată. Medicul mi-a spus că suferisem o fisură de piramidă nazală și mi-a recomandat să mă operez, ceea ce am și făcut. Așa că pot spune că am în “portofoliul” meu de participanta la nunți și experiențe amuzante, dar și dureroase.  
 

Ai uitat vreodată să onorezi vreo invitație la nuntă?

Nu cred, însă o data m-am grăbit să o fac. M-am dus cu o săptămâna mai devreme. Nu știu de ce eram convinsă că în ziua aia trebuia să fie și nu mică mi-a fost mirarea când am ajuns la respectivul local și am constatat că nu era nimeni acolo.  
 
Dar cea mai tristă?

Am fost la o nuntă care s-a anulat, iar eu fiind plecată din țara nu aflasem trista veste. De abia când am ajuns la local mi s-a spus ce s-a întâmplat. Prietenii mei s-au cununat totuși, dar mai târziu.  
 
Este căsnicia un câmp de luptă?
Nu de luptă propriu-zisă, ci mai degrabă o înfruntare strategică. Pentru a avea succes trebuie găsită întotdeauna calea de mijloc.  
 
 
Ai repetă experiență căsniciei? Cum trebuie să fie bărbatul căruia i-ai spune ”da”?

Da, nu am nimic împotrivă căsătoriei. Bărbatul care poate să-mi stea alături trebuie să fie destul de puternic cât să îl respect, destul de inteligent cât să mă înțeleagă, destul de cult cât să mă fascineze și să aibă un spirit ludic dezvoltat cât să putem fi pe aceeași lungime de undă. Simțul umorului este o condiție obligatorie de asemenea, că să poată ține pasul cu mine.  
 

Care este urarea ta preferată pe care o adresezi celor care s-au căsătorit? Dumnezeu să-i binecuvânteze și să le lumineze drumul pe care au pornit împreună.  
 
 

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:Adina Buzatu expo ideal mariaj 2012 targ de nunti tendinte nunti 2012 rochii de mireasa 2012

  Vizualizari: 6701

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta