Legi ciudate care se aplică în căsnicie

Citiţi şi

Legile au devenit necesare nu doar la divorţ şi partaj. Ca orice altă instituţie, căsătoria este reglementată de legi stricte, unele mai ciudate decât altele.

Pentru că în căsnicie multe probleme pot căpăta nuanţe subiective, oamenii s-au gândit că doar legile vor reuşi să menţină armonia şi buna înţelegere între cei proaspăt căsătoriţi.

Iată care sunt cele mai absurde legi ce guvernează instituţia căsătoriei şi cât de precauţi au fost experţii care au creat repertoriul legislativ.

În Hong Kong, o soţie înşelată este îndreptăţită de lege să îşi omoare soţul, dar fără niciun fel de armă. În schimb, pe amantă o poate omorî prin orice metodă.

Dacă vrei să "îţi fac curaj" cu un pahar de coniac sau şampanie înainte de cununia religioasă, atunci nu ar trebui să te căsătoreşti în Pensilvania, pentru că clericii de aici nu au voie să oficieze ceremonia dacă mirele sau mireasa sunt beţi.

În Alexandria, Minnesota soţii nu au voie să facă sex cu soţiile dacă miros a usturoi, ceapă sau peşte, iar prin lege sunt obligaţi să se spele pe dinţi dacă soţia îi cere.

Dacă ajungi în luna de miere în Nebraska, lasă-ţi pijamaua acasă, pentru că în Hastings toate hotelurile oferă oaspeţilor cămăşi de noapte din bumbac. Nu este un cadou de nuntă, ci o regulă strictă pentru tinerii căsătoriţi, care au voie să facă sex doar îmbrăcaţi.

În Willowdale, Oregon, soţului îi este interzis să vorbească injurios în timp ce face sex cu soţia sa. În Virginia, soţul îşi poate înjura sau abuza verbal soţia dacă acesta foloseşte un ton scăzut.

În Norfolk, Virginia, femeile nu au voie să iasă pe stradă dacă nu poartă corset. Ca să nu se abată de la norme, a fost inventată slujba de "inspector de corset", adresată exclusiv bărbaţilor.

În schimb, în Merryville, Missouri, femeilor le este interzis să poarte corsete, deoarece se consideră că bărbaţilor americani le este îngrădit dreptul de a admira corpul femeii.

În Guam femeile nu au voie să se căsătorească dacă sunt virgine.

În California, soţii sunt privilegiaţi dacă suferă de alergie la praf, astfel încât, dacă soţiile nu spală cârpa cu care şterg praful, riscă să facă închisoare.

În Tennessee, soţul nu este obligat să invoce motive relevante dacă vrea să divorţeze. În schimb, acesta trebuie să îi lase soţiei o mică parte din avere: 10 kilograme de fasole, 5 kilograme de mere, carne şi câteva gheme de aţă ca aceasta să îşi croşeteze şosete pentru tot anul.

Dacă ajungi în Hartford, Connecticut, indicat ar fi să îţi stăpâneşti sentimentele mai ales duminică, pentru că soţilor le este interzis să se sărute. În Halethorpe, Maryland, în schimb, îţi este permis acest lucru, dar sărutul nu trebuie să dureze mai mult de o secundă.

Este mai sigur dacă te căsătoreşti în Chillicothe, Missouri, pentru că invitaţii nu au voie să arunce cu orez în miri, dar eşti mai în siguranţă în  Colorado, pentru că aici a fost interzisă aruncarea cu pantofi.

În Michigan, oamenii nu au auzit despre soluţia partajului, astfel că soţiile care decid să îşi părăsească soţii vor pleca dezbrăcate. Toate bunurile, şi implicit hainele, aparţin soţului care, dacă doreşte, îi poate restitui hainele... în stradă.

Descoperă şi alte legi ciudate care se aplică în căsnicie.

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
Taguri:legi ciudate casnicie sot sotie drepturi Search results

Vizualizari: 12536

COMENTARII

1

 • cris_dulce_dulce

  20 ani

  cobadin

  3 postari

  postat in: 13.10.2010

  in cazul in care as fi inselata,cu siguranta as vrea sa traiesc in hong kong.ce tare!

  raspunde

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta