Alege o rochie de mireasă colorată!

Citiţi şi

Când spun rochie de mireasă fac pariu că în minte îţi apare o ţinută de gală, de un alb imaculat. Ce ai zice dacă s-ar preschimba într-o rochie culoarea lavandei, presărată cu pietricele?

Puţină lume ştie că până la începutul secolului XIX miresele purtau nu rochii albe, ci colorate, mai precis alegeau pentru ziua nunţii cea mai frumoasă ţinută pe care o aveau.

 

În 1840, regina Victoria I a Angliei a nesocotit tradiţia şi a îmbrăcat o rochie albă, simplă, în detrimentul celor argintii, în vogă în acele timpuri şi de atunci totul s-a schimbat, rochia albă devenind simbol incontestabil al nunţii.

 

Rochie colorată pentru mirese îndrăzneţe

Nu oricine îşi doreşte şi poate să poarte în ziua fericitului eveniment o rochie neconvenţională, excentrică, ieşită din tipare. De obicei rochiile colorate sunt purtate de mirease moderne, cărora le place să iasă în evidenţă, femei care nu se tem de reacţiile invitaţilor şi sunt sigure pe ele. Atitudinea este un accesoriu vital atunci se mizează pe ţinutele colorate.

 

Totodată, rochiile colorate se aleg în funcţie de preferinţe, dar şi de anotimpul în care are loc nunta. Miresele de primăvară aleg culoarea somonului, lavandă, roz pal, vara se mizează pe culori solare precum galben, portocaliu intens ori verde şi turcoaz, miresele de toamnă preferă rubiniul, nuanţe cărămizii combinate cu orange, iar iarna se merge pe rochiile albastre, argintii, roşii sau în combinaţie de alb cu negru.

 

Dacă totuşi o rochie confecţionată complet dintr-o altă culoare decât alb pare prea mult, există varianta rochiilor cu inserţii, broderii sau aplicaţii colorate.

 

Ce poţi să alegi

O rochie amplă, albă, empire, decorată sub sâni cu o panglică lată turcoaz sau fuchsia o să facă senzaţie. Varianta unei rochii cu aplicaţii colorate în bleumarin la un decolteu în formă sweethart este de asemenea de efect. Sobrietatea recunoscută şi eleganţa bleumarinului fac din această culoare o dedicaţie specială pentru o nuntă pe malul mării ori una de seară, în aer liber, sub cerul înstelat.

 

Poate o rochie strapless, din tafta fronsată, în culori pale? Să fie verde prăfuit, roz-gri, somon, bleu, galben pai. Sau poate te atrage un model în nemuritoarea şi rafinata combinaţie alb-negru: un cordon de catifea negru în talie, o fundă prinsă la spate, pietricele de onix presărate pe rochie, o insertie de dantelă neagră pe corset, aici orice detaliu pe negru o să facă diferenţa.

 

Mai există varianta corsetului colorat plus fustă amplă, albă, cu ceva model în nuanţa corsetului. Poţi alege orice mixaj: verde cu alb, albastru roial cu alb, roz bombon cu alb, mov luxos cu alb etc. Ideea este ca trecerea de la partea de sus la partea de jos să se realizeze printr-un element decorativ: mărgele, dantelă, broderie, paiete, flori.

 

Dar de o rochie albă, împodobită cu tul colorat, ce zici? Alege auriu, argintiu, violet sau chiar culori neon, tari. O să faci impresie, cu siguranţă!

 

Foto: Shutterstock

 

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:rochie de mireasă colorată nuntă tul colorat tafta culori neon corset rochie strapless empire broderie model

  Vizualizari: 7397

  COMENTARII

  1

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta