sindrom bridezilla mireasa

Sindromul Bridezilla, nu-l lăsa să te infesteze!

Citiţi şi

În decursul ultimilor 20 de ani pregătirile de nuntă au iscat viitoarelor mirese episoade de nebunie temporară, denumite acum „ştiinţific” Sindromul Bridezilla!

Anunţul nu-mi aparţine mie, ci Ginei Romanello, autoare a cărţii „Chicken Soup for the Bride's Soul”. În prezent, vorbim deja de o epidemie în rândul viitoarelor mirese care sunt în mijlocul pregătirilor de nuntă.

Simptomele sindromului Bridezilla sunt schimbările bruşte de dispoziţie, puseurile de egoism şi egocentrism, comportamentul autoritar şi izbucnirile de meticulozitate manifestate în organizarea nunţii, potrivit savvymiss.com. În plus, cea care suferă de sindrom trăieşte sentimente de nesiguranţă, anxietate şi stres.

Mireasa infestată, denumită Bridezilla, face victime în jurul ei, primele fiind de regulă logodnicul şi domnişoarele de onoare. Romanello mai precizează că mireasa Bridezilla nu îşi dă seama de faptul că a contactat şi ea virusul şi adaugă că 85% dintre domnişoarele de onoare se tem să atragă atenţia miresei pentru a nu agrava simptomele „bolii”.

Dincolo de umorul autoarei Gina Romanello, e cazul să ştii că stresul pregătirilor de nuntă te pot transforma într-o mireasă irascibilă, tensionată şi obosită.

Aşadar, pentru a nu deveni şi tu o Bridezilla, urmează terapia preventivă în nouă paşi, propusă de Romanello.


1. Priveşte lucrurile în perspectivă. Când lucrurile scapă de sub control, adu-ţi aminte că nunta nu înseamnă decât o zi din viaţa ta. Dă-ţi seama ce simbolizează ea pentru tine. Iubire şi armonie? Atunci acţionează în această direcţie.

2. Nu presupune din start că logodnicul tău nu vrea să te ajute. Deşi există clişeul că femeile organizează totul, iar bărbaţii dau ochii pe spate, oferă-i iubitului tău prezumpţia de nevinovăţie şi cere-i ajutorul.

3. Nu poţi controla totul. Nu ai cum să anticipezi neprevăzutul, iar el îşi va face cu siguranţă apariţia în pregătirile de nuntă. Resemnează-te la faptul că nu va fi totul perfect.

4. Distribuie sarcini celor din jurul tău. Dacă te porţi de parcă singură le poţi face pe toate, ceilalţi te vor lăsa. Nu ezita să le dai şi celor în care ai încredere lucruri de făcut. Învaţă să supervizezi pregătirile de nuntă, fără să intervii de fiecare dată în acţiune.

5. Nu mai acorda atenţie mărunţişurilor. Învaţă să te detaşezi de anumite detalii şi să accepţi faptul că ele nu merită osteneala.

6. Tratează-i cu respect şi consideraţie pe cei apropiaţi ţie. Nunta durează o singură zi, dar familia şi prietenii rămân lângă tine pentru totdeauna.

7. Roagă-i pe cei apropiaţi să te anunţe când sari calul cu organizarea. Ia de bună tot ce ţi se zice, fără să tragi concluzia că are cineva ceva cu tine.

8. Fă-ţi câte o surpriză plăcută din când în când. Ai grijă, tratamentele faciale premergătoare nunţii nu intră în calcul. Secretul este să ai parte de mici bucurii care nu au legătură cu nunta.
 
9. Nu sunt permise discuţiile despre nuntă după 10 seara.

Foto: Shutterstock

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:sindrom bridezilla mireasa pregatiri organizare nunta stres

  Vizualizari: 2724

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta