Voalurile sunt nelipsite din arsenalul mireselor.

Ce tipuri de voaluri de mireasă există

Autor: Erika Chivu
Citiţi şi

Unele mirese preferă să renunţe la ţinuta cu voal, care li se pare prea încărcată şi de modă veche, pe când altele nu concep să se despartă de un accesoriu atât de important.

Dacă faci parte din a doua categorie ai de ales între mai multe tipuri de voal.


Blusherul este acea parte a voalului care îţi acoperă faţa. Fie că ai un voal modern sau retro, lung sau scurt, poti să-i adaugi un blusher, pe care îl dai la o parte la sfârşitul ceremoniei, însă totul ţine, bineînţeles, de gusturi. Multe mirese moderne decid să renunţe complet la blusher.


Romantică şi delicată, mantila este asociată cu Spania, unde a devenit populară datorită reginei Elisabeta II. Se remarcă prin marginile brodate şi prin simplitate: mantila este o bucată de voal care se aşează pe cap direct, fără a fi prinsă în coafură. Poate să acopere faţa sau nu.


Mai modern este voalul cascadă, care se prinde în coc, fie în creştet, fie către ceafă şi cade liber pe spate, având lungimi variate. Poate fi format şi din mai multe straturi, de obicei trei.


Miresele retro sau ultra-moderne pot opta pentru o voaletă, atât de scurtă încât acoperă doar faţa sau doar ochii. Se poate purta singură sau, pentru cele mai curajoase, în combinaţie cu o pălărie.


Există reguli clare şi în ce priveşte lungimea voalului, care poate varia de la câţiva centimetri până la câţiva metri. Ea se stabileşte în funcţie de conformaţia miresei.


Voalul până la umeri cade exact sub umeri, acolo unde începe subraţul miresei. Dacă nu-ţi place cel până la umeri, dar vrei totuşi un voal scurt poţi să alegi unul până la coate, care se potriveşte de minune mireselor tinere, mai ales dacă aleg o rochie fără bretele.

Citeşte continuarea în pagina următoare!

 

Trimite pe: StumbleUpon
Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
Taguri:voal mireasa voal preturi voaleta mireasa

Vizualizari: 12045

COMENTARII

0

    Nu sunt comentarii

CAPTCHA image for SPAM prevention
Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

*campuri obligatorii pentru a comenta