Trend inedit: rochia de mireasă dizolvabilă

Citiţi şi

Opt studenţi de la Universitatea Sheffield Hallam din Marea Britanie au combinat cu măiestrie ştiinţa şi moda şi au creat o rochie de mireasă în trend, dar eco.

Ţinuta se dizolvă în apă, dar nu înainte de a te bucura de ea vreme îndelungată.

 

Talentaţii studenţi au luat decizia de a gândi o rochie degradabilă dupa ce au aflat rezultatele unui studiu realizat printre mirese. Conform acestuia, peste 74% din rochiile de mireasă ale femeilor din Anglia sfârşesc în poduri, cufere, magazii sau şifoniere vechi, ca mai apoi să fie aruncate sau donate.

 

Astfel, ei şi-au stabilit un ţel măreţ: să creeze o rochie modernă, cu un design în tendinţe, care să poată fi purtată de mai multe ori şi care să aibă un preţ cât mai avantajos. Până aici, nimic special, doar că tinerii au plusat şi s-au autoprovocat: şi-au propus ca rochia de mireasă să fie şi biodegradabilă!

 

„Studenţii au vrut să demonteze mitul potrivit căruia rochia de mireasă se poartă o singură dată şi apoi trebuie abandonată prin dulap. Totodată, ei au vrut să reducă impactul modei asupra mediului înconjurător şi să inventeze un material frumos, purtabil dar dizolvabil”, a declarat coordonatoarea proiectului.

 

Rochie de mireasă 5 în 1

 

Superba creaţie are un design modern: scurtă, cu volumetrii la bază şi corset, garnisită cu un guler futurist. Rochia este confecţionată din materiale textile cu fibre normale, ce au fost îmbogăţite cu soluţie de alcool polivinil, o substanţă biodegradabilă folosită şi în componenţa detergenţilor de spălat rufe.

 

Ceea ce este cu adevărat minunat este că rochia de mireasă poate un fel de puzzle-vestimentar: ea se descompune, piesă cu piesă, ca la final să rezulte cinci ţinute total diferite, ce pot fi purtate în diverse ocazii.

Şi după ce te-ai săturat de ea, nu trebuie decât să o scufunzi în cada plină cu apă, iar rochia dispare ca prin farmec!

 

Dacă ideea inventatorilor va avea succes, este posibil ca rochia de mireasă dizolvabilă să nu rămână la stadiul de concept şi să fie produsă în serie, pentru publicul larg.

 

Foto: Hepta

  Trimite pe: StumbleUpon
  Citeşte o mulţime de alte articole interesante în newsletterul Unica.ro. Abonează-te acum!
  Taguri:rochie de mireasă dizolvabilă biodegradabilă rochie-puzzle inventatori volume soluţie de alcool polivinil Sheffield Hallam Anglia studiu

  Vizualizari: 3522

  COMENTARII

  0

   Nu sunt comentarii

  CAPTCHA image for SPAM prevention
  Daca nu puteti citi cuvantul, da click aici.

  *campuri obligatorii pentru a comenta